Na prvoj je senka s drveta padala na lice osobe,a ostala je svetlost na podrucju ociju,meni je to ok,senke sam malo ublazio i zadrzao atmosferu kakva je bila..recimo o atmosferi vodim racuna,da je zadrzim na slikama.znaci,neskiadam senke samo da bi ih skinuo.mozda sam mogao da ih pojacam al onda bi se to odrazilo na ostatak slike..a da to izbegnem..nisam jos takav maher i obradi
slikano sa canon 500d i 50mm f1.4
Sto se tice druge,meni recimo smetaju vrata i kvaka koji su preblizu glave..jbg,to mi je bio negde 2-3.nedelja sa dslr-om...tad jos nisam obracao paznju na detalje te vrste..dali je svetlo lose il ne...atmosfera je nedirnuta.slikano sa canon 500d i 18-55mm,onaj kit(a) objektiv.
Ova 3 sa snegom...je definitivno najvise obradjivana od svih...retusiranje i boje.recimo nebo je bilo potpuno spaljeno..slikano isto kao prethodna.
I zadnja sa Hilari Svonk..to je moj 1.dan sa acr.imao sam onaj bibble 5 sto mi je neko preporucio..al sam skinuo posle dana acr a bibbe 5 obrisao..na toj mi je ciljano takav kadar osim sto sam mrvicu naocara odsekao.to je verovatno zato sto sam sa posudjenim teletom slikao (55-200mm).jedino me boje zbunjuju na njoj,nekako mi fotka izgleda kao lizalica...moram jos da naucim baratati sa acr-om.
eto,malo da pojasnim...
PS-zamenio sam drugu i trecu..al shvatili ste