ma kakav dslr... strikno kompakt.
uostalom, govorimo o redu veličine 200-250 eura. ima ljudi (a i ja sam među njima) koji strikno odbijaju dslr. cigle. za vas starije koji nosite takve aparate na putovanja super, za nas kojima treba dobar all-around aparat za nositi okolo po gradu, po faksu, fešte, pijanke... dslr nije prava stvar.
od par kolega koji imaju "full size" dslr, tipa 450d, oly e-620, nikon d3000, d5000, svi do jednoga imaju kompakta kojega koriste za neobavezna slikanja, a dslr nose isključivo kada nešto planiraju snimiti. to su bačeni novci... rađe onda sve te pare potrošiti na nešto prenosno. isti argument je imala sestrična, tako da je na kraju kupila xz1, i bila u španjolskoj sada, na maturalcu. da je kupila dslr, ostao bi doma i slikala bi mobitelom.
šta se tiče canon vs fuji, preferiram canon, iako godinama sam imao fuji+canon kombinaciju (fuji s5600 i ixus 40) tako da mi fali onaj "canon je bog, buda, alah, mojsije a sve ostalo je đubre" stav kojeg u pravilu imaju canonovci.
ps f200exr je već stari model, sad su aktualni f500,550 i 600, i njihovi high iso rezultati mi se čine iznimno dobri. naravno u exr modu. konkurenciju ne bi puno uvlačio u priču, panasonic me razočarao po svim frontovima, kodak, nikon, samsung, olympus ne bi niti spominjao... ma niti fuji, da nema te exr modele.
šta se canon sx220 tiče, ima stabilizaciju u objektivu, koliko vidim hvale ju i navodno nudi 4 stopa razlike. fuji ima sensor shift, i koliko vidim samo 1.5 stopa razlike, plus im objektiv počinje na f3.3@24mm vs f3.1@28mm kod canona.