Posle dva meseca koriscenja objektiva iz naslova rekoh da podelim moje skromno misljenje sa vama. Posle citanja raznih review-a i hvalospeva prvo sto mi je palo na pamet je da nesto tu ne radim kako treba. Fokus mu je brz, procenat promasenog fokusa sa nikonom d90 je zanemarljiv (manji od 0.00000001%
). VR radi ekstra... Pa opet tu nesto fali?! Nije da fotke nisu ostre (moje skromno misljenje da je ok za takav raspon). Posle poredjenja sa 18-105 koji je jedno 2,5 puta jeftiniji, prvo sto mi je palo na pamet da nesto nije u redu sa mojim objektivom. Posle talaskanja po netu provalio sam da mnogo njih smatra da je 18-200 precenjen. Zato sam resio da ga prodam i kupim nikkor 16-85 ili tamron 17-50 2,8. Nije lose imati ovakav zum, ali ne po ovoj ceni. Za isti novac mogu da uzmem jedan od pomenutih objektiva i jos jedan fiksni pride (recimo 50mm 1,8), i da sa njima przim sigurno za klasu bolje fotke
Ako neko ne deli moje misljenje neka istupi
Naravno da nije lose cuti vlasnike tamrona 17-50 2,8 i nikkora 16-85. Svaka sugestija je dobrodosla.