Pozdrav,
eto, nekoliko uspomena da podelim sa ostalim forumasima vezanim za raznorazne putesestvije kroz Srbiju, pa mi se ucinilo da je ovako sasvim OK predstaviti i te radove i mesta u kojima sam boravio.
Sremski Karlovci su zasigurno jedan od najreprezentativnijih motiva za pokazivanje ali i fotografisanje kod nas. Ne mozemo reci bas da je rec o gradu jer velicina Karlovaca to ne dozvoljava, ali sasvim je izvesno da necemo pogresiti ako ih nazovemo jednom od najlepsih varosi Srbije. Nalaze se na nekih 70-ak kilometara od Beograda starim putem za Novi Sad. Kad smo vec kod Novog Sada, on je prakticno odmah ïza coska" , prodje se samo malo lepih predela, jedna fantasticna crkva, Petrovaradin i preko Varadinske Duge stizemo u NS. Ipak, kad se dodje u Karlovce, zelja za nastavkom ka Novom Sadu prosto mora da se zagubi, a neretko i da se izgubi. Tako je, eto, sta da se radi. Ko skrene na semaforu u centar Karlovaca, tesko da ce krenuti bez uzdaha, tesko da nece zazaliti sto nije poneo aparat ili biti upravo presrecan jer, eto, ima aparat pri ruci.
Mesto je prakticno grupisano oko centralnog trga na kome se odrzava sve iole znacajnije u Karlovcima. Letos sam vodio jednu medjunarodnu moto-manifestaciju izmedju ostalog i u Karlovce, dozivljaj je obostrano bio nezaboravan: veliki broj uredno dovezenih i slozenih motocikala je bio dogadjaj i za Sremskokarlovcane ali ni Karlovci nisu nimalo zaostajali u impresioniranju motorista.
Sta je to tako lepo u Karlovcima?
Da pokusamo najpre sa slikom: