Zdravo Damire,
pokusacu da ti pomognem, jer imam isti aparat i koristim vec wireless, mada sam
jos pocetnik na tom polju...
Imam za tebe tri predloga, a ti razmisli ili sacekaj da te ovde iskusniji clanovi bolje posavetuju.
Prva varijanta je "Elinchrom skyport Speed" koji se sastoji (kao i drugi) od predajnika i prijemnika i veoma je
pouzdan, i sam ga koristim. Cena mu je oko €150. Nedostatak ovog proizvoda je sto ne podrzava Canonov ETTL,
pa moras sve u manuelnom modu da podesavas. Za pocetnike na ovom polju ne bas od velike prednosti, mada tako uspevam
najbolje nesto vise da naucim.
Drugi prelog bi bio PocketWizard MiniTT1+PocketWizard FlexTT5. Ovo je luksuz varijanta i kosta vise nego sam blic, oko €450-€500.
To mu je i jedina mana, sve ostalo kod PocketWizard-a funkcionise besprekorno. Jedini je koji podrzava ETTL, kao i High-Speed Sync-Modus
sto te cini veoma fleksibilnim u mnogim situacijama i ne ogranicava te kao Elinchrom sa maksimumom od nekic 1/250 (ovo nisam siguran)
Treca mogucnost, i najinteresantnija, barem po meni... je novi Pixel King Wireless TTL Flash Trigger!
To je proizvod koji treba ovih dana, ako vec nije, da se pojavi na trzistu i ima sve prednosti koje imaju i prva dva a to su:
mogucnost ETTL, High-Speed Sync-Modus do 1/8000...znaci sve kao Wizard-ov model i drugo,
cena, mada jos nezvanicna (barem ja nemam informaciju) oko $150-$160!?
Nadam se da sam bar malo uspeo da ti pomognem, verujem da ce iskusnije "kolege" imati sta da dodaju,
ali od mog skromnog iskustva za sada, toliko!
Pozdrav Bole