daj ti neki 100% crop, vako kad ga smanjis na soma pixela svaki iso izgleda dobro jbg ...
ja se igram ovih dana sa 1DSmk2 njegov max iso je 800 ili tako nesto i suma koliko volis, ja mislio ti 1Ds aparati su nesto posebno kad ono osim "kutije" sve ostalo vise manje isti klinac
vremesan je to aparat, u svoje vreme je bio opak... davno to beše.
Medjutim jednocifrena tela su prevashodno reportažne mašine, pa ih tako treba i posmatrati.
E sad sta znači reportažna makina..
Pa to ti je otprilike, izlazi Pamela iz auta i sevne joj jedan deo tela u delicu sekunde i, osim spremne reakcije fotografa - dabome, aparat mora nepogrešivo da uradi ono što se od njegega očekuje.
Pre svega da nepogresivo zabode fokus (..u taj jelte deo tela ..), i to maximalnom brzinom rafala da izbor birane foto bude što veći , i da slučajno bafer ne zapuši već da ima mesta koliko oćeš.
Jer , sta ako Pamela krene pa stane, pa opet krene.. Nema tu popustanja rafala..
Naravno baterije ne sme da nestane jer u izmeni iste može da se desi ko zna šta...
Robusnost se podrazumeva jel se metež takodje podrazumeva... Naravno, sve moguće komande ODMAH dostupne..
Sa druge strane recimo broj Mpx nije ni preterano bitan ni presudan.
Sad će neko reći pa ima to i kod drugih aparata...
Pa ima, ali ne sve tako na jednom mestu već obično svakom po nešto fali u odnosu na jednocifreni model
Da ne pominjem što sve što je tehnološki najbolje u tom momentu prvo ugleda svetlost dana u jednocifrenom telu.
Nešto od toga će kasnije sići u jeftinija tela a nešto - nikad.
Rezultat: cena sitnica.
Ali koga briga ako je fotka dosegla 5 ili više cifara vrednosti...
Koriste ljudi ovaj aparat i za venčanja i kojekakva druga čudesa, ali nije to po meni njegova namena..