neonka,oldtimer,Nenade,хвала
Нажалост у последње време сам више lowlander и flatlander, а буде по које врдо ту и тамо
Путујући од Назарета који се налази на неких 350 метара изнад мора до Тиберијаде градића који се налази на обалама овог језера константно се силази , силаску никад краја да човек помисли
Осим језера на прве три слике се види и Гора Блаженства -место где је Исус одржао своју чувену беседу на гори а одмах испод ње међу оним зеленилом је и Табха -место где је умножио две рибе и пет хлебова и још друга места која су релативно близу једна другога. Овај северни део Израела је углавном овакав,има пуно зеленила, шума и доста поља и обрадивих површина као и плантажа воћа , маслина итд . Све се то јако добро наводњава са тако мало воде којом ова држава располаже да је то просто за дивљење. Лети вероватно овај крајолик изгледа сасвим другачије , пошто температуре тада нису испод 40 степени и падавине су тада јако ретке. Насупрот њему Мртво море се налази јужније и окружено је јудејском пустињом и то је крај који је сушта супротност овоме овде. Нажалост тај део нисам обишао због снега који је два дана падао тамо и паралисао саобраћај тако да су путеви били блокирани ,ванредно стање у целој држави
Ето није само код нас снег изненађење за путаре
Ненаде хвала на сугестијама ,у праву си на овој другој има више траве него што треба само што ја баш нисам љубитељ тих 16:9 кадрова. На трећој је можда мало требало ово небо да се скрати и да се види више брдо а за последњу не знам нисам паметан , некако ми није ни да кратим небо а ни да откидам од воде. Ево да пробам другачије.