Jos jedan, za mene karakteristican sprint, ovaj put kroz Amsterdam. Par sati tumaranja bez mape, pa nasta naletim - naletim
Ogranicen samo na jedan objektiv, izabrao sam 24-105 IS, najvise zbog stabilizacije za koju sam znao da ce mi koristiti vise nego sirina na 17-40. Ja i dalje tvrdim da bih na sirokougaonom objektivu uvek izabrao dobru stabilizaciju nego jednu blendu vise, bas zbog ovakvih situacija. Naravno stativ nisam mogao da ponesem.
Desio mi se strahovit peh. Nosio sam aparat na ciscenje senzora i ostavio svoju karticu u servisu. Nisam ni primetio da su mi genijalci u pixel plusu skinuli ML. Ne razumem odakle im drskost da tako nesto u rade, posto aparat nije u garanciji. Ne bi to bio smak sveta, ali kartica je bila puna, tako da moje brisanje fotki nekim cudom nije moglo da obrise stare fotografije koje su fotkane pod ML-om. Prosto ih nije video. Tamo mi uopste nije bilo jasno zasto mi pokazuje da imam mesta samo za 70 fotografija, a imao sam karticu od 32GB. Nisam mogao da formatiram karticu, jer sam to primetio prekasno i kad sam vec ispucao neki broj fotki. Bas su me iznervirali...