Autor Tema: Canon EF 85mm f/1.2L II  (Pročitano 5125 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Nenad_Ristic

• Senior
    • Pogledaj profil
Canon EF 85mm f/1.2L II
« poslato: Maj 30, 2015, 06:35:19 posle podne »
Ako moze par reci od nekoga ko ima iskustva sa ovim objektivom, ili neka validna saznanja o tome kekav je u radu, prednosti i mane, cenim da je dobar, al nista bez uskustva iz prve ruke :) Imam neku relativno dobru ponudu za nov sa nasom garancijom pa me zanima sta mogu da ocekujem od ovog stakla...

Van mreže Desha

• Moderator
  • Veteran
  • *
  • Pol: Muškarac
    • Pogledaj profil
Odg: Canon EF 85mm f/1.2L II
« Odgovor #1 poslato: Maj 30, 2015, 08:09:24 posle podne »
Canon EOS 7D, Canon EF 24-70mm f4L IS USM, Canon EF 50mm f/1.8II, Raynox DCR-250, Vanguard Alta Pro 263AGH - GH-100

Van mreže Nenad_Ristic

• Senior
    • Pogledaj profil
« Odgovor #2 poslato: Maj 30, 2015, 08:15:37 posle podne »
Procitana tema od korice do korice jos davno :P Sta mislis odakle mi idja bas za ovaj objektiv :D Nego reko ako ima neko iskustvo nakon nekog vremna koriscenja, neka mana na koju treba da obratim paznju itd

Van mreže Zoran Rodic

• Blogger
  • Veteran
  • *
    • zrodic
    • Pogledaj profil
« Odgovor #3 poslato: Maj 30, 2015, 09:02:59 posle podne »
85 1.2 L i mane, ne idu u istu recenicu.
''Ne moze da svane pre zore''

Van mreže Nenad_Ristic

• Senior
    • Pogledaj profil
« Odgovor #4 poslato: Maj 30, 2015, 09:08:21 posle podne »
Ma ne mislim na ozbiljne mane, vise na neke specificnosti koje mogu da se primete u radu, pa cisto da imam to u vidu ako ima tako nesto...

Van mreže Zoran Rodic

• Blogger
  • Veteran
  • *
    • zrodic
    • Pogledaj profil
« Odgovor #5 poslato: Maj 30, 2015, 09:17:07 posle podne »
Taj tip stakala, kao sto je 50mm f/1.2 L i 85mm f/1.2 L , su prilicno jedinstveni u svetu optike. To sto sa njima dobijes, nema nigde. Ima, ali nema AF !!!

Druga stvar si TI. Oba stakla ce dati odlicne rezultate kada ih upoznas. To nas vraca na mane... ali to nisu mane, nego naprosto moras da spoznas sa je f/1.2 na FF staklu. Cista stvar prakse... jer kad omanes fokus sa ovim staklom, to ne izgleda lepo...

Mislim, ja to smatram najboljim staklom na svetu... tako da, ne znam sta bih ti jos rekao. :)
''Ne moze da svane pre zore''

Van mreže Nenad_Ristic

• Senior
    • Pogledaj profil
« Odgovor #6 poslato: Maj 30, 2015, 09:25:04 posle podne »
@Zoran Rodic
Ja sam stekao utisak da je najbolje. Gledajuci neke fotke koje su mi se bas dopala uvek pomislim ovo mora je napravljeno sa 85 f1.2 L II i kad pogledam ono jeste, milijon puta je tako bilo, kao da ostavlja neki prepoznatljiv trag na fotografijama :) Ovo za fokus mi je jasno skroz, cak sam se i sa ovim 24-70 na f2.8 mucio u pocetku, mogu misliti koja me agonija ceka sa ovim hehehe :P

Van mreže dalibort82

• Veteran
  • Dalibor Tomić
    • dalibort82
    • Pogledaj profil
« Odgovor #7 poslato: Maj 30, 2015, 11:41:20 posle podne »
@Nenad   Neces pogresiti sigurno sa tim staklom, sjajno radi sa 5DmkIII. Tacno je da je spor fokus ali je zato jako precizan pa i na f1.2, extra lezi u ruci, izbalansiran je sa telom, po meni stvarno vrh od objektiva kao i Sigma 50A. Jedino nekome smeta sto je manuelno fokusiranje elektronskim putem ali meni je to bas plus.
“I don't trust words. I trust pictures.” ― Gilles Peress

Van mreže Serb

• Veteran
    • Pogledaj profil
« Odgovor #8 poslato: Maj 31, 2015, 12:08:56 pre podne »
 Nemas sta da brines za to staklo, odlicno staklo :) imao sam prilike da obradjujem fotku sa tog objektiva odlicno stakli nema sta :)

Van mreže Nenad_Ristic

• Senior
    • Pogledaj profil
« Odgovor #9 poslato: Maj 31, 2015, 12:09:05 pre podne »
@dalibort82
Tako sam nesto i predpostavljao, na osnovu informacija koje kruze netom, a to da je idealni spoj sa 5DmkIII to je bas nesto sto sam ocekivao nalizirajuci duzinu i tezinu objektiva :) Pametno su to napravili sa sporijim a preciznijim fokusiranjem, takvo je staklo da nema poterebe za nekim ludaciki brzim fokusom, baram takav utisak imam kada pogledam fotografije... Vezano za fokus, jednako je spor/brza na svim otvorima blende ? Ili je sporiji sto je blenda otvorenija...

@Serb
Ne brinem uopste, zacrtao sam da ga kupim pre dva meseca kada sam shvatio da mi treba ovako nesto, nego reko malo da diskutujemo i ostavimo iskustva sa istim u temi, bice korsino za nekoga u buducnosti :)
« Poslednja izmena: Maj 31, 2015, 12:12:24 pre podne od strane Nenad_Ristic »

Van mreže Nenad_Ristic

• Senior
    • Pogledaj profil
« Odgovor #10 poslato: Maj 31, 2015, 10:23:38 pre podne »
Sta bi bilo korisno za ovaj objektiv od filtere i da li se koristi neki filter za slikanje portreta...

Van mreže dalibort82

• Veteran
  • Dalibor Tomić
    • dalibort82
    • Pogledaj profil
« Odgovor #11 poslato: Maj 31, 2015, 11:43:13 pre podne »
@Nenad   Vidi, fokus je precizan ali potrebno je vreme da se pomeri ta gromada od stakla zato je malo sporiji, duze mu treba od najblize tacke pa do najdalje tacke da fokusira.
“I don't trust words. I trust pictures.” ― Gilles Peress