Dubai je predivna destinacija, kako iz mnostva razloga, tako i s fotografskog aspekta.
Ako dozvolis i ako "zanemarimo" lepotu samog grada, osvrnuo bi se na tehnicki deo fotografija.
Gde god da covek ide, gde nikad ranije nije bio, cesto(uvek) se stvara problem kako najbolje iskoristiti vreme, koje je na ovakvim putovanjima ogranicavajuci faktor.
Spojiti shoping, odmor, provod, posao...sta vec i usput zabeleziti aparatom vidjeno, nije lako.
Moj neki recept je da se pre svakog putovanja informisem, "pokradem" ideje, sortiram zanimljive lokacije, prioritete sta se MORA videti-zabeleziti.
Dobar plan ce ti ustedeti mnogo vremena i sto je jos bitnije, fotografije nece biti na nivou "handy-snapshot-a".
Da ne shvatis pogrseno, ne kazem da su tvoje fotke lose, ima prelepih ali, na nekim je moglo bolje za koju nijansu
Konkretno...prva fotografija, prelepo Nebo, zgrada koja ostavlja posmatraca bez daha i koja se ne vidi SVAKI DAN.
Sta je moglo bolje? Da "smestis" zgradu lepo u zlatni presek, da ne ostavis posmatraca u rebusu sta se nalazi u donjem delu fotografije, koji je totalno podeksponiran(crn).
Blenda f/18...nepotrebno! Otvor od f/8 ili f/11 bi takodje zavrsili posao. Koristila si stativ, slobodno si mogla jos da "razvuces" ekspoziciju, osvetlis donji deo, udahnes zivot "crnilu"...
Kao na IMG-0943...mnogo bolje reseno
. Ako u tamnom delu fotografije nije bilo sta lepog za videti, menjas lokaciju, polozaj...
Isto vazi i za IMG0920 i 0925. Lepe konture, prelep zalazak ali cela scena poprilicno podeksponirana. Ovde ti je falio stativ. Vise bracketing serija za redom i imala bi materijala za "manipulaciju".
Kasnije obrada po ukusu i nahodjenju, bitno da je materijal na kartici.
Meni se ovo sve u svemu jako dopada, pa sam zato i zeleo malo da "dosolim", nekad su samo sitnice i nijanse koje fotografiju cine boljom.
U svakom slucaju, tebi puno hvala sto si podelila ove divne momente s nama
Pozdrav