Hvala za link, s110 sam i uzela da bih malo vise naucila o fotografiji i manuelnim komandama, jer sam pre toga na olympus-u iskljucivo slikala u auto rezimu. Volim dosta da setam, planinarim, tako da tokom setnji volim usput da slikam za sebe, kada mi neki prizor privuce paznju, a to je uglavnom povezano sa svetloscu, nebom, efektima svetlosti na vegetaciju. Volim da te slike sto vise izgledaju onako kako sam ih ja videla golim okom, da boje budu sto pribliznije stvarnom prizoru, dakle ne pretendujem umetnickoj fotografiji, vec bih da odrazi lepotu trenutka i da izgleda onako kako je to sama priroda napravila. Ono cime sam nezadovoljna kod s110 je sto sve izgleda previse osvetljeno a tonovi prilicno hladni. Na nebu recimo nema onih finih prelaza i nijansi boja koje vidim okom, i koje sam i starim Olympus-om u auto rezimu mogla da zabelezim, vec sve izgleda kao jedan veliki bljesak, mnoge nijanse se izgube, a ono sto ostane, uglavnom plava i zuta nijansa, deluje prilicno ledeno. Olympus je davao toplije boje, i generalno kad gledam slike po internetu radjene Canon-om nekako mi tonovi boja izgledaju hladno, dok kod Olympus-a postoji nesto sta vise prija mom oku i osecaju. Mozda je osecaj subjektivan i mozda ima elementa odanosti odredjenom proizvodjacu, pocecu da citam i pozabaviti se vise manuelnim komandama, ali bih bez obzira na s110 volela da opet uzmem Olympus.