Nesto malo sam radio, moglo bi se reci reporterski, pa evo mog skromnog iskustva.
Treba da znas o kakvom se dogadjaju radi, ko su bitne licnosti i kakav je raspored protokola - dodjes malo ranije ili pozoves PR osobu. Pitaj novinare, reportere, snimatelelje... pripremi se sto bolje mozes.
Budi blizu kolega i otprilike slikaj isto sto i oni. Nemoj da uleces ljudima u kadar, vodi racuna gde su i tv snimatelji. Zamoli kolege da se pomere da ti fotkas posto oni naprave nekoliko snimaka cime pokazujes postovanje prema starijima, zatim napravi mesto drugome, oni ce znati to da cene /jedan je dobio batine jer je zaseo na najbolje mesto i nije hteo da se pomeri/. Zblizi se sa kolegama i pocece da ti pokazuju cake i fazone. Naravno budi vrlo posvecen da dobijes dobru fotografiju.
Ne razlikuje se to mnogo od svadbe, jedino sto ima puno onih koji rade isto sto i ti pa treba malo biti inventivan. Prvo odslikaj `sigurice`- fotke koje u svakom slucaju korektno pokrivaju dogadjaj a ond idi na kreativnost i mastu. Gledaj sajtove informativnih medija, kakve su fotke na njima, i tvoje urednistvo ce ti davati smernice. Mislim da u tom poslu nema mnogo prostora za `bokeh` kojekakve obrade itd. Dobro saradjuj sa novinarom koji pise tekst ako ste u tandemu, jer tekst i slika moraju da se slazu....
Ako se jos necega setim, ali to je otprilike sto znam... srecno!