Dakle, koji su zlotvori ovi iz Diznija, to je neverovatno.
Što ja ne mogu da razumem ovakve poslovne poteze. Kupiš vrednu kompaniju za x milijardi nečega i umesto da nastaviš da je unovčavaš, kako dolikuje, ugasiš ono što valja.
Ne znam za ostale članove, ali ja ću Lucas Arts pamtiti po nekim zaista zanimljivim PC avanturama. Svaka im čast, baš će mi nedostajati klasici poput Secret Of The Monkey Island.
RIP Lucas Arts.
Tužan dan: Disney ugasio LucasArts
Huffington Post
Svega pet meseci nakon kupovine kompanije Lucasfilm, Disney je odlučio da ugasi odsek kompanije zadužen za video igre LucasArts. Gašenje LucasArtsa takođe znači i prekidanje rada na trenutnim igrama: "Star Wars: First Assault" i "Star Wars 1313".
“Nakon evaluacije naše pozicije na tržištu video igara odlučili smo da LucasArts više ne bi trebalo da se bavi razvijanjem igara. Umesto toga, davaćemo licence drugim studijima kako bi zadržali kvalitet brenda”, stoji u zvaničnom saopštenju Disneyja. Ova informacija posebno će razočarati fanove koji su se nadali nastavku igara X-Wing i TIE Fighter, legendarnih svemirskih simulacija koje mnogi smatraju za vrhunac žanra. Nadu im im je pre malo više od godinu dana podgrejao oglas LucasArtsa u kom traže programere koji su stručni u simulacijama letenja i koji bi radili na igri čija radnja je smeštena u svemiru.
LucasArts je najpoznatiji po svojim igrama iz 90-ih godina prošlog veka među kojima se nalaze: The Secret of the Monkey Island, Grim Fandango kao i brojni Star Wars naslovi. Disney je kupio Lucasfilm u oktobru 2012. godine za 4.05 milijardi dolara. Legenda do legende: Maniac Mansion, Zak McKraken, Indiana Jones, Monkey Island, Day of the Tentacle, Sam & Max, Grim Fandango...
IZVORI zašto su ih onda koji moj kupovali? Samo da bih ih ugasili?
Jeste, to je taj drljavi kapitalizam, ali obično se konkurentska firma gasi nakon što bude kupljena, ukoliko i sami nastupate na istom tržištu. A diznijev softver ne predstavlja ni crno ispod nokta za Lucas Arts klasike. Da je u pitanju neka industrija, pa ono - da maznu tehnologiju i tako to. Ali umetnost ne može da se mazne. Ili ste talentovani za to, ili niste. Trećeg nema.
E glupi Džordže...
Pozdrav