Hvala na pohvalama, ali ne stedite sa kritikama
Bice jos, ukljucujuci Coober Pedy (gde sam posetio valjda jedinu na svetu srpsku crkvu ispod zemlje! Nemoguci uslovi za slikanje tako da cu mozda samo cisto informativno da posaljem neku sliku, ali bez ikakvih pretenzija).
Bole, Melburn je lep grad (narocito za zivot), ali je Outback dobra dva dana voznje minimum. Planiraj malo duzi boravak
Moj veliki problem sa slikanjem ovih predela je to sto se cesto satima (pa i danima) hoda do njih, pa onda sitnice kao voda za pice, sator i vreca (nocu u pustinji moze da bude itekeko hladno bez obzira sto danju sunce przi i gura u +50) zauzmu mesto u rancu umesto fotografske opreme; stativ i duzi objektivi otpadnu prvi.
Da ne pominjem kako cesto tek kad se vratim kuci i probam da zakrpim te panorame shvatim da mi ovde fali nebo, onde prvi plan, da je cela serija mogla da bude svetlija/tamnija, ali tada je kasno... Jedan full frame sa dobrim ultra sirokouganonim i elektronskom libelom bi svakako olaksao rad, ali kad se setim dana kad sam nosao okolo F2 sa 3 objektiva od kojih je svaki po pola kile (jer su od mesinga i celika, a ne plastike) odma' prestanem da se zalim