Jako mi se dopalo sto ovde ima profesionalaca koji su raspolozeni da daju savete nama neiskusnima, pa sam resila da se uclanim i zamolim vas za pomoc.
Naime, primetila sam da moj muz bas uziva da se igra sa nasim p&s aparatima, i mislim da je vreme da ga iznenadim sa necim sto ce mu pruziti vise mogucnosti za ucenje i eksperimentisanje. Vec danima pretrazujem po netu, ali i dalje nisam sigurna koji da odaberem. Evo sta mu okvirno treba - najcesce fotografise napolju, prirodu i arhitekturu i ljude, uglavnom sve ono sto se moze sresti na putovanjima. Mnogo voli pejzaze, i mislim da bi bas bas uzivao kada bi imao neki sirokougaoni aparat. Dakle, neki koji ima rucna podesavanja, a mozda bi bilo dobro i neku stabilizaciju, posto je nov u svemu ovome (ne razumem se)? Ne bi bilo lose kada bi imao lep video zapis, zbog dece. Ima li osim s2000 jos neki taj dobar zapis? Ovo nije presudno. I da moze da ga koristi narednih par godina, pa onda ce mozda zeleti da kupi neki bolji.. U svakom slucaju budzet mi je oko 170-250e.
Ono sto sam ja videla kao zanimljivo su ova 4 modela, ali ako imate predloge za druge modele, proizvodjace, volela bih da ih cujem
1. s8100
2. s2000hd
3. s8000
4. s1500
Hvala vam puno