Autor Tema: Dobre i lose strane vasih aparata...  (Pročitano 3675 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Tviti

• Moderator
  • Veteran
  • *
  • Pol: Muškarac
    • Pogledaj profil
Dobre i lose strane vasih aparata...
« poslato: Januar 06, 2013, 07:13:42 posle podne »
Dakle, otvorio sam ovu temu da kazete iz vaseg licnog iskustva sta vam se svidja, tj dobre osobine/karakteristike/specifikacije-nazovite kako god vam volja, vaseg fotoaparata, kao i lose sta vam nedostaje....znaci samo iz licnog iskustva a ne specifikacije sa intereta...! ;)
Ovo pisanje dobrih i losih karakteristika nekome pocetniku moze itekako pomoci u odabiru svog prvog dSLR-a ili iskusnom koriniku kad prelazi na noviji model! ;)
Canon 6D Mark II, Canon 24-105mm f4 L, Canon 135mm f2 L, Canon 70-200mm f4 L, Canon 17-40mm f4 L

Van mreže madscientist

• Junior
  • *
    • Pogledaj profil
Odg: Dobre i lose strane vasih aparata...
« Odgovor #1 poslato: Januar 06, 2013, 10:29:11 posle podne »
Hajdemo redom... i ako verovatno niko na forumu ne koristi ove modele koje ja koristim napisacu ipak par reci:

Fujifilm Finepix S4000 - I ako fotoaparat ima 30x opticki zum uvek ga izbegavam jer mu obicno treba previse vremena da fokusira sliku. Tako da ovaj model koristim kao "drugi" fotoaparat.

Fujifilm Finepix S5700 - Ovaj model sam kupio nedavno na K/P za neke male pare jer mu ekran ne radi. Po meni je to i jedina mana. Ne znam za bolje i snalazim se sa onim sta imam :) Po meni jedina mana je sto nema 3,5mm audio ulaz za mikrofon

Toshiba Camileo S20 - Odlicna kamera za full HD video, ali grozna za slikanje pri slabijem osvetljenju.

MiniDVR 808 #14 - Odlicna mala HD kamera koju sam koristio za snimanje sportskih dogadjaja poput ciklokrosa i utakmice americkog fudbala. Mane su snimanje pri slabijem osveteljenju i nedostatak drzaca za istu.

Za Panasonic i Sony mini DV kameru jedine mane po meni su miniDV kasetice, ali sta je tu je. Odlican kvalitet videa za taj novac.

Van mreže Tviti

• Moderator
  • Veteran
  • *
  • Pol: Muškarac
    • Pogledaj profil
Odg: Dobre i lose strane vasih aparata...
« Odgovor #2 poslato: Januar 06, 2013, 10:55:06 posle podne »
Lijepo madscientist! ;)
Evo da i ja iz svog iskustva kazem o mojim aparatima:
Canon 450D.
Dobre:
1.Velik displej-3 inča,
2.Meni licno lijepo "leži" u ruci,
3.Drago mi je sto ima u tijelu funkciju ciscenja senzora-tako da nikad nemam problema sa prašinom na senzoru,
4.Brzo biranje najpotrebnijih funkcija u "mom meniju",
5.Devet fokusnih tacaka,
6.Ima "Spot mjerenje",
7.Nije skup polovni aparat(može se naći oko 200 € u odlicnom stanju)
8.Drago mi je što ima pop-up blic, nekad i ne nosim sa sobom uvijek blic, dobro dodje i ovaj iskačući blic.
9.Jeftine SDHC memorijske kartice već od 8€=8GB(class-10),
10.Dobar sistem u aparatu za uklanjanje velikog šuma na fotografiji.
11.Dosta jeftina zamjenska baterija LP-E5=20 KM(10€),
12.Odlična stvar što moze koristiti bežični daljinski!

Loše
1.ISO ograničen na samo 1600,
2.Burst mode (Rafalno okidanje) isuvise sporo,
3.Kontrolni točkić-lijevo-desno-gore-dole nepraktičan(kao sto ima dobro rješenje recimo Canon 40D, 50D, 5D....),na ovo mislim:

4.Previše glasan pri fokusiranju, tako da svi u blizini čuju zvučni signal i zna nervirati!

Canon 1000D:
Dobre:
1."Skoro" iste funkcije kao 450D, tako da uopšte nije komplikovan za upoznavanje funkcija za rad,
2.Samočisteći senzor-kao kod Canon 450D, tako da nikad nije prašnjav senzor!,
3.Nije skup polovni aparat(može se naći polovan aparat-tijelo za 200€ u odlicnom stanju!),
4.Drago mi je što ima pop-up blic, nekad i ne nosim sa sobom uvijek blic, dobro dodje i ovaj iskačući.
5.Jeftine SDHC memorijske kartice već od 8€=8GB(class-10)
6.Mnogo manje se čuje zvučni signal pri fokusiranju(mnogo manje se čuje od Canon-a 450D!)
7.Dosta jeftina zamjenska baterija LP-E5=20 KM(10€)

Loše:
1.Mali displej od 2,5 inča,
2.Nema spot mjerenje,
3.Ima samo 7 fokusnih tačaka,
4.Nema mogućnost bežičnog okidanja-samo kablovski!
5.Kontrolni točkić-lijevo-desno-gore-dole nepraktičan(kao sto ima recimo Canon 40D, 50D....),
6.ISO ograničen na samo 1600.
7.Mjesto gdje naliježe objektiv na tijelo aparata-ona tri oboda su od plastike pa može lako doći do pucanja, posebno ko na velikoj hladnoći mijenja"brzo" objektive.(ako nekome nije jasno na šta mislim evo prilažem sliku gdje im je ta mana!)

« Poslednja izmena: Januar 06, 2013, 11:55:55 posle podne od strane Tviti »
Canon 6D Mark II, Canon 24-105mm f4 L, Canon 135mm f2 L, Canon 70-200mm f4 L, Canon 17-40mm f4 L