Ja sam ovo gledao u Saturnu, u Esslingenu. To je mali gradic, pored Stutgarta. Znaci, ne moze se porediti sa Minhenom ili nekim drugim vecim gradom, sto se tice svega. Po nekoj logici, trebalo bi da je skuplje tu, nego recimo u Minhenu u Sauteru, koja je specijalizovana prodavnica za foto tehniku, ili u nekoj drugoj vecoj prodavnici tehnicke robe.
Ako je u tom malom gradicu 550 evra, onda je u Minhenu ili negdje drugo bar za tih 50 evra jeftiniji. To je ono sto sam htio da kazem.
I ja sam svoj d3000 po nekima skupo platio, ali je takva cijena kod nas u BIH. Polovan (doduse, kao nov, imao je tek oko 2500 snimaka i apsolutno nikakvih tragova koristenja) me izasao 320 evra. U Njemackoj bi me sigurno manje izasao, ali jbg...
Sto ti rece, manje trziste, odmah i veca cijena...
Bas sam i ja gledao taj d3100 u kompletu sa ta dva objektiva. I racunao...., i na kraju dosao do zakljucka da sam svoj aparat stvarno skupo platio.
Jer je d3100 bolji od d3000 a i cijena objektiva 55-200 nije tako mala, tako da sam se na kraju okrenuo i nisam htio vise da gledam jer bih se samo iznervirao.
Cekacu nasljednika d3100, pa da ga za koju godinu kupim, taman dok ovaj moj bude spreman za penziju!