Pozdrav svima, evo da se javim na ovoj temi koja mi je bliska i u kojoj je spomilje moja serija u Kremikovcima.
Hvala svima na pohvalama serije.
Sto se tice slikanja industrijskih objekata najbiniji momenat je obezbediti pristup kompleksu, legalan i oficijalan. Ovo u mnogome olaksava posao i daje vam dozu opustenusti koja je potrebna da bi se misli fokusirale na sam objekat a ne na obezbedjenje i policiju sto je izrazito bitno jer su vecinom ti kompleksi ogromni i jedan ceo dan nije dovoljan da se uoce svi detalji i obicu sva mesta. Posle obezbedjene propusnice tj. dostupa objektu treba izabrati i doba dana da bi se dobili neki zanimljivi efekti kao sto je ovaj recimo:
Kremikovtzi AD - inside steel factory by
Slobodan Miskovic, on Flickr
Nista u photoshopu nije dirano osim konverzije u crno belu.
Sto se tice pristupa mestima najbolje je ici prvo oficijalnim putem, kontaktom same fabrike, stecajnog upravnika ili obezbedjenja (ovim redom). Ako ovo ne uspe sledeci momenat je poznavanje nekoga ko je tamo radio i poznaje prostor i obezbedjenje. Poslednja mogucnost je ilegalan ulazak na kompleks sto nikako ne preporucujem jer mozete samo sebi napraviti problem.
Ja sam u Kremikovce usao preko poznanika koji je tamo radio i zna obezbedjenje i rukovodstvo pa je pribavio propusnicu. Bez njega uci u kompleks je gotovo nemoguce jer je strogo cuvan zbog prodaje koja je bila u toku pa bi svaki nedostatak popisanih stvari tamo bio veliki problem.
Licno preferiram crno belu boju za industrijske objekte jer ona omogucava da se sagledaju jasnije konstrukcije i velicne bez boja koje ponekada mogu da odvuku paznju.
Inace tvoje fotografije na ovoj temi nisu lose za pocetak. Pokusaj da standardizujes obradu i da se fokusiras na odredjena obelezja tog kompleksa koji slikas. Takodje kad se slikaju industrijski kompleksi dobro je da se uhvate osnovne masine koje su odlika industrije u kojoj je kompleks koji se slika.
Samo napred!