Autor Tema: INDUSTRIAL  (Pročitano 13982 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Grizli

• Veteran
  • Pol: Muškarac
    • Pogledaj profil
Odg: INDUSTRIAL
« Odgovor #20 poslato: Decembar 10, 2011, 03:13:15 posle podne »
 8)
hard core punk we live together, resist now and forever
Nikon owner
''Get as much,if not all,done in camera ''-Bryan Peterson

Van mreže Grizli

• Veteran
    • Pogledaj profil
« Odgovor #21 poslato: Decembar 10, 2011, 03:23:17 posle podne »
još dve..
Nikon owner

Van mreže Grizli

• Veteran
    • Pogledaj profil
« Odgovor #22 poslato: Decembar 18, 2011, 12:11:01 pre podne »
 8)
Nikon owner

Van mreže Grizli

• Veteran
    • Pogledaj profil
« Odgovor #23 poslato: Decembar 21, 2011, 12:58:05 pre podne »
ovih par zadnjih i ove sledeće : ostaci ''Prvog Partizana'' UE   
Nikon owner

Van mreže Grizli

• Veteran
    • Pogledaj profil
« Odgovor #24 poslato: Decembar 25, 2011, 02:09:20 posle podne »
 8)
Zamolio biK prekaljene mastere foruma - StORMA ,Rodića,Leba (Bola) i UE Matrix ekipu da mi ukažu gde se greši i šta popraviti na fotkama
Nikon owner

Van mreže Zoran Rodic

• Blogger
  • Veteran
  • *
    • zrodic
    • Pogledaj profil
« Odgovor #25 poslato: Decembar 25, 2011, 05:17:44 posle podne »
Komentarisao bih ja do sada sigurno, da je to neki moj tip fotografije. Naprimer, slabo komentarisem i makro fotografiju, nisam ljubitelj street i life fotografije, ne volim ni da se unosim ljudima u lice i da ih fotografisem.
Ja sam ti lik koji najvise voli da bude sam na kvadratnom kilometru, i da laganica merka brda i doline ... ili da uz muziku uzivam u carima table top fotografije.
Otuda i moje preskakanje u nekim temama ... recimo, nisam merodavan da komentarisem blues muziku, jer naprosto ... ne slusam taj pravac muzike, ali nikada necu reci da je blues los pravac u muzici. Naprotiv.

Fotografije slicne tematike, a da su mi se na neki nacin dopale, imas ovde  http://pcfoto.biz/digitalnifotoaparati/ostale-teme/reportaza-kremikovtzi-tuzna-sudbina-jednog-giganta/
Konkretno, mislim da je ovo sasvim adekvatan pristup u naknadnoj obradi fotografija, kao i nacinu kadriranja i svemu ostalom.

Nisam ti nesto pomogao, ... al eto da se oglasim, zasto slabo komentarisem.
''Ne moze da svane pre zore''

Van mreže Grizli

• Veteran
    • Pogledaj profil
« Odgovor #26 poslato: Decembar 25, 2011, 05:42:50 posle podne »
Hvala Rodicu ,svaki savet uvek dobrodosao.
Stella je oprao sa ovih super fotkama. Ja se trudim da izvucem iz mesta gde zivim najvise,al UE  nema bas neku tesku industriju,a mogu ti reci da sam par puta dobio ban na kapijama fabrika,i to onih sto totalno ne rade. Apsurd,kao da cuvaju zlato unutra,a unutra sve pokradeno,izmesteno...a smeta  im da se fotografise.
Moram da poradim na aproach-u ;D ;D
Par puta sam prodavao foru radim diplomski ovo ono ,al morace to bolje
Nikon owner

Van mreže neo

• Moderator
  • Veteran
  • *
    • 15250692@N05
    • Pogledaj profil
« Odgovor #27 poslato: Decembar 25, 2011, 06:24:11 posle podne »
Ovo takođe nije moj tip fotografije :) Ja bih kao zamerku naveo neujednačenu obradu.Ove fotografije posmatram kao seriju i jedna serija ,uglavnom, mora biti obrađena na isti način.Serija bi trebalo da ispriča neku priču,što ovde nije slučaj.Nisam siguran da bih i sam mogao bolje ;) Imaš sjajne fotografije kolege Miškovića pa pokušaj da izvučeš neke pouke iz njegove ondustrijske reportaže.
Pozdrav
« Poslednja izmena: Decembar 25, 2011, 06:46:13 posle podne od strane neo »

Van mreže STELLANOVA

• Iskusni član
  • Never stop exploring
    • slobodanmiskovic
    • Pogledaj profil
    • Personal portfolio
« Odgovor #28 poslato: Decembar 25, 2011, 06:56:46 posle podne »
Pozdrav svima, evo da se javim na ovoj temi koja mi je bliska i u kojoj je spomilje moja serija u Kremikovcima.

Hvala svima na pohvalama serije.

Sto se tice slikanja industrijskih objekata najbiniji momenat je obezbediti pristup kompleksu, legalan i oficijalan. Ovo u mnogome olaksava posao i daje vam dozu opustenusti koja je potrebna da bi se misli fokusirale na sam objekat a ne na obezbedjenje i policiju sto je izrazito bitno jer su vecinom ti kompleksi ogromni i jedan ceo dan nije dovoljan da se uoce svi detalji i obicu sva mesta. Posle obezbedjene propusnice tj. dostupa objektu treba izabrati i doba dana da bi se dobili neki zanimljivi efekti kao sto je ovaj recimo:

Kremikovtzi AD - inside steel factory by Slobodan Miskovic, on Flickr

Nista u photoshopu nije dirano osim konverzije u crno belu.

Sto se tice pristupa mestima najbolje je ici prvo oficijalnim putem, kontaktom same fabrike, stecajnog upravnika ili obezbedjenja (ovim redom). Ako ovo ne uspe sledeci momenat je poznavanje nekoga ko je tamo radio i poznaje prostor i obezbedjenje. Poslednja mogucnost je ilegalan ulazak na kompleks sto nikako ne preporucujem jer mozete samo sebi napraviti problem.

Ja sam u Kremikovce usao preko poznanika koji je tamo radio i zna obezbedjenje i rukovodstvo pa je pribavio propusnicu. Bez njega uci u kompleks je gotovo nemoguce jer je strogo cuvan zbog prodaje koja je bila u toku pa bi svaki nedostatak popisanih stvari tamo bio veliki problem.

Licno preferiram crno belu boju za industrijske objekte jer ona omogucava da se sagledaju jasnije konstrukcije i velicne bez boja koje ponekada mogu da odvuku paznju.

Inace tvoje fotografije na ovoj temi nisu lose za pocetak. Pokusaj da standardizujes obradu i da se fokusiras na odredjena obelezja tog kompleksa koji slikas. Takodje kad se slikaju industrijski kompleksi dobro je da se uhvate osnovne masine koje su odlika industrije u kojoj je kompleks koji se slika.

Samo napred!
Nikon D7000 | Nikon F50

Nikkor AF 300/4 IF-ED |Nikkor AF 35-70/3.3-4.5 | Nikkor AF 50/1.8 D | Nikkor AF-S 18-55 f/3.5-5.6 G DX VR | Nikon AF-S 70-300mm f/4.5-5.6 VR  | TOKINA AF12-24MM F/4 AT-X 124AF PRO DX | Tokina 100mm f/2.8 Macro AT-X PRO D AF | Voigtlaender Ultragon AF II 19-35mm f/3.5-

Van mreže Grizli

• Veteran
    • Pogledaj profil
« Odgovor #29 poslato: Decembar 26, 2011, 12:38:39 pre podne »
Neo,Stella  vielen dank 8)

Stella tako je i najbolje,obratiti se rukovodećem i dva/tri dana laganica pucati
Od arsenala samo stalak i najširi ugao što imam ,možda imaš nešto da dodaš šta mi treba ?
A doba dana,ja se trudim kad nema senki ,al ova tvoja što si naveo kao primer ,kontam da je slikano po suncu,inače ne bi dobio ovo fantastično rasipanje svetla,ispravi me ako grešim.
Da ,treba optimizovati sve slike u jednom stilu,i meni se B&W svidja i SEPIA takođe
Nikon owner