Hehe...to ces morati malo da mi pojasnis, mislim koja je prednost, na stranu kvalitet papira.
Bio sam ubedjen, a i dalje tako mislim, da je 300ppi bolje od 254ppi...medjutim.
To sto su meni "trazili" vrednost u "PPI", ne treba zameniti sa mogucnoscu printera, cije se vrednosti iznose u "DPI", sto si ti ispravno i primetio.
Golim okom, posmatrajuci fotografije, ne mogu da vidim, a dobar mi je vid, da tu bilo sta fali. Naravno, treba uzeti u obzir i razdaljinu sa koje se slika posmatra.
Jedan 60x40cm "poster", tesko da cu drzati u ruci, vec postaviti tamo gde mu je i mesto...na zid. Slozices se sa mnom, nema tog oka, barem u ljudskom rodu,
koji ce sa dva, ili vise, metra moci da uoci razliku izmedju 300ppi i 254ppi.
Posto me to pitanje, pre narudzbine, mucilo, resersirao sam po netu i naisao na zanimljiva misljenja i primere. Evo jednog takvog...
Ova "slika" je u originalu 35x29pixela=1015 pixela, znaci svaki goblen je detaljniji i jasniji od ovog
Sad se, ko hoce, udaljite od monitora sto vise mozete(nemoj neko da izlazi na terasu, Novembar je
) i bacite pogled na istu. Ko bi reko da ovde "moze" nesto da se jos prepozna...