Pozdrav,
...
Sony je u ovom slučaju otišao još dalje, žrtvovao je i to malo jadnih foto-performansi zarad dodvoravanja videografima.
....
Uuuu...secam se i ja nekih svojih ovakvih izjava u zivotu...i tesko mi padaju takva secanja, kao i na sve ostalo u cemu sam zleo da zvucim zrelo i superiorno, a potpuno promasio stranu sveta. Odlican zakljucak za nekoga ko je merio performanse 5D i 40D uporedo sa A700...sve ostalo je na mestu, kao i obicno, iako je mozda jos rano da diskutujemo o propasti DSLR-a sa alfa znakom, ali ovo sa jadnim performansama mi nekako bode oci ako zelim da sagovornika posmatram kao ozbiljnog. Ja se slazem, odnosno ja sam mozda i jedan od prvih koji su se razocarali u A850, da je Sony zabrljao ulazak u FF pricu sa oba modela, sa svakim na svoj nacin, ali ni tu nije primecena pojava jadnih performansi, pa onda ne znam na koji bi se segment trebala odnositi ovakva izjava?
Najbolje sto je Sony postigao sa FF jeste obaranje cene na nivo pristupacne i prakticno prisiljavanje dva glavna proizvodjavca na takvu poslovnu politiku u kombinaciji sa povecanjem pikselaze. Po ostalom ni A900 a kamoli 850 nisu realan konkurent najboljem sto nude C/N, dok je u APS-c segmentu A700 itekako mogao da se bori sa svojim rivalima bez problema. Cak i nesto nize, A350 je itekako bio bolja prica od konkurenata, i tek nesto nize pojavljivao se mozda miris nekih jadnih performansi...eto, kad se tako prisetim, mozda sam i nabasao na nesto.
Inace, sto se tice povremene, ipak zabelezene navodno pojave, secam se ja i nekih drugih ipak zabelezenih pojava i kod drugih proizvodjaca, a sve je to progutala najsira publika, i kao babarogu, i kao minornu stvar, a i kao potpunu izmisljotinu.
Razumevanje za potrebe fotografa, kakvi smo recimo nas trojica diskutanata ovde, relativna je stvar. Mi smo veoma slabi potrosaci zapravo. Poprilicno znamo sta zelimo unapred i tesko nam je prodati nesto mimo toga. Najbolja prica za prodaju su oni koji jos ne znaju sta hoce, a hoce. Hoce sve odjednom, ne zanima ih da li postoji bolje, vec samo da je dovoljno dobro i...da to sama spravica i odradi. To je publika za ovaj sou, rekao bih, a nama ce ostati samo kuknjava na forumima vezana za nase konzervativno poimanje fotografije, kao i do sada. I ja sam tesko prihvatio ideju da se fotoaparatom snima video, uzas jedan od jeresi...ali sad sam prakticno okrenut ponajpre tom resenju jer kad podvucem crtu, rezultati su jasni. Ne bih da glumim nekog okorelog koji mi objasnjava kako je film daleko ispred bilo kakve digitalije, ili kako je danas rad na Amigi sjajna stvar jer nema problema koje nosi Windows...