xe xe xe...jeste druze Neo...bas sada pokusavam da iskuliram sto se tice HDRa...
Ja ti i nisam neki ekspert da komentarisem sada, ali evo reci cu ti moje misljenje sto se tice ovih fotografija gore...
Prva fotka mi deluje podeksponirano(tamno) i deluje mi kao HDR u pokusaju...
Druga fotka mi je u nekim delovima,kao sto su oblaci, preeksponirana(sprzena) i malo mi je jaca obrada(smesno je sto ti ovo ja pisem
).
A u obe bi izbacio ovo drvo tj. ove grane u gornjem desnom uglu,
s tim sto bih na drugoj isklonirao onu senki, kropovao ili sta je vec u donjem levom uglu, odvlaci mi pogled sa bicikle cesto na nju.
I pokusao bih da stavim akcenat na samu biciklu, tako sto bi stavio neki vinjetu ili nesto slicno na fotku,pa bi ona bila u prvom planu.
Ovo ti je moje misljenje, sto se tice same fotografije ,a ne mora da znaci da sam upravu, vec da bi ja tako postupio sa fotkom.
Sto se tice HDRa, mislim da ti je sve to individualno, tj. ko kako voli. Neko voli slabu obradu, a neko kao ja jacu.
I sve ti je stvar eksperimentisanja, probas na jedan nacin, pa na drugi i onda uporedis sta ti se vise svidja tj. sta ti vise odgovara, jaca ili slabija obrada, crno beli HDR i slicno.
Ali uvek pazi da ti fotka ne pukne u nekim delovima tj. da ti neki delovi ne budu podeksponirani ili preeksponirani.
Inace, mislim da fotka moze ispasti dobar HDR...
Ovo je bio dobronameran komentar sa moje strane...
Sto se tice tih tehnikalija, ima mnogo boljih tehnicara od mene na forumu, pa ako neko zeli da da savet, komentar ili komentar na moj komentar...