Znači braćo i sestre, šta da vam kažem - pritisli ste me da vi obesim neki zadatak, a pošto sam malo rastrojen višenedeljnim tipkanjem, svoju frustraciju moram da iskalim na vama, pa vam eo jedna koska, da si glođete narednih nedelja.
U pitanju je stock zadatak, ali ne klasični.
Izolacija je i sama po sebi komplikovana rabota, a daleko najkompleksnija varijanta je izolacija "belo na belom", gde se posebno ističe "providno na belom". Dakle, junak fotograf, kad mora vaki zadatak da sponatrkne na neki stock sajt, mora da izabere šta će da žrtvuje: ili će detalji biti pojedeni izvanrednom izolacijom, ili će izolacija biti njanjava, jer svetlo mora da bude uzdržano. Ovu drugu varijantu sam primenio na ovom snimku, jer ona prva (pripaljena) nikome ne treba.
Daklem, dozvoljeno je BAŠ sve - seckajte, kropujte, premeštajte, blendujte lejere, klonirajte, bojite, proširite kadar, primenjujte agresivne filtere i šta god vam padne na pamet. Uradite SVE što možete da dobijete snimak koji će neko moći da upotrebi kao reklamu u nekom prikladnom časopisu. Ono što se od vas ne traži je stock kvalitet, jer inspektorat neće tražiti artefakte i šum, pa ste tu mirni
E, da ne zaboravim, rasveta je kalibrisana na 5300-5700 Kelvina, a izmerena temperatura je 5650, što će vam ACR i ponuditi prilikom otvaranja fajla. Pošto je snimak urađen na friškom EOS-u 60D, uradio sam konverziju u DNG (Adobe Digital Negative), koji čita više verzija RAW konvertera, a ako neko ima problem sa otvaranjem, javite pa da uploadujem i CR2 ili TIFF.
Cenim da je ovde verovatno potrebno malo više vremena, pa mislim da natjecanje može da se produži ukoliko neko ima problema da sažvaće kosku.
E pa, srećno!
DNG downloadpassword:
pcfoto.biz
Pozdrav
P.S. Ljubo, za Tebe molba da ovaj fajl popneš na svoj server i zameniš link. BTW, bilo bi dobro da se i prethodna dva zadatka maknu u ovaj podforum i da im se ime promeni u skladu sa ovim novim standardom