Pozdrav,
uh, ja sam sacuvao trenutno samo jedan veci beskorisni ranac i jedan manji, mega korisni ranac. U veci, standardni ranac marke Carena stane gore telo sa objektivom, ma kojim sem onih dzinova za tele fotkanje, pored toga ima prostora za zonericu, ili baterije ili ma sta drugo, a dzep ispred i dzep iza sluze samo za neke stavke sa rudimentiranom trecom dimenzijom, recimo za neke papire, uputstvo za koristenje i slicno
Donji deo koji se otvara nezavisno, moze u sebi da sakrije uz pametan raspored tri do cetiri objektiva, a dzep ispred njega moze da nosi komotno blic sa sobom. Ima i dva dodatna dzepa sa strane u koje moze da se stavi punjac recimo i slicno. Ipak, stoji standardno na ledjima i standardno ga moras skinuti sa ledja i standardno otvoriti i dotle - ode model
Salim se ali to mu i jeste neprakticna stvar. Kdo Storma sam video svojevremeno daleko prakticniji rancic i zatim se kod mene obreo slican ali jos prakticniji rancis u koji stavim recimo 5D sa 17-40 sa sve zonericom u glavni deo, a u pomocne pregrade u glavnom delu uglavnom stavim 85 i 50mm ili Sigmu 8-70 (ona je malo budzastija). U zadnju pregradu stavljam teleobjektive, stane bilo koji od onih koje imam (70-300, 55-200, 70-210) a ako mi ih nije zao, mugu i dva da stanu ali nema pregrade izmedju pa ih ne guram dva komada. Stvar je u tome da ne skidajuci ranac vadim aparat sa objektivom na njemu, dok za zamenu objektiva mora sve standardno. Ipak, ovaj Frencier vucem neprekidno sa sobom a onaj prvi sluzi da drzi u kuci Nikone dok ne nestanu iz moje kolekcije potpuno.