Prikaži poruke

Ovaj odeljak vam dozvoljava da vidite sve poruke ovog člana. Imajte na umu da možete da vidite samo poruke iz onih oblasti kojima imate pristup.


Teme - arhi

Stranice: 1 2 [3] 4 5 6 7
42
Cafe pcfoto / perfect shot
« poslato: Avgust 24, 2016, 01:33:55 pre podne »

43
Cafe pcfoto / muke avionske iliti ako putujete avionom nemojte nositi Vanguard Skyborne 53
« poslato: Avgust 16, 2016, 11:21:49 pre podne »
kupih pre nekog vremena Vanguard Skyborne 53 od ljube i reko sad kad sam krenuo na more da ga ponesem, zafalila mi jos jedna torba plus taman da imam gde da stavim aparat i laptop ... na cekiranju nikakvih problema oznace mi ranac da moze u avion ... prodju sva cekiranja udjem ja u avionce kad ja tamo a ono medjutim
 - nema teorije da udje ispod sedista (ne moze se ugura ni izmedju sedista a kamoli da stane ispod)
 - nema teorije da udje u ono gornju policu - pri tome je ranac skoro prazan, nece udje nema boga

posle jedno 10min malerisanja i pokusavanja da ja to uguram negde nekako dodju tete uzmu mi ranac i posalju ga dole sa ostalim koferima .. aparat sam izvadio ostavio sa sobom u avionu, laptop je ostao u rancu (i to bez one dodatne torbe, nisam mogao da je nadjem gde sam je stekno kad sam kretao pa sam lap na golo gurno u ranac)..

laptop je preziveo (iako sam video da je ranac 2 puta ispao, jednom sa kolica na pisti drugi put sa one trake ), ranac je preziveo, sve je prezivelo .. samo je bilo malo cimanja i smaranja u samom avionu .. sad, ranac je bio pun "stvari" a ne foto opreme, jedino lomljivo u njemu je bio lap, ne verujem da bi tako bilo da je bio pun stakla, no u svakom slucaju, sve ovo samo da bacim info da

Vanguard Skyborne 53 ne staje u avion, dakle ako idete avionom ovo nije foto ranac za vas!! mora idete sa nekim manjim

ko mu dade ime "skyborn" bem ga u ...


44
Priroda, pejzaži / Čičak
« poslato: Maj 24, 2016, 11:05:51 posle podne »
mucim se dosta sa fokusiranjem ovog sivog predatora .. cak se i mk3 ne snalazi sa fokusom uopste .. uzeo jos malo da se igram ovih dana al mi nesto ne ide ..

45
MILC fotoaparati / A7II
« poslato: Maj 07, 2016, 06:54:21 pre podne »
igrao sam se juce ceo dan sa A7II sa 24-70 sony objektivom (F4) i moram priznati da sam vrlo razocaran ... dan je bio suncan, svetla vise nego dovoljno, doduse jake ostre senke veci deo dana, reka, muzej, terasa .. u idealnim situacijama fokus je radio ok, ali tamo gde sam imao backlight fokus je bio uzasno spor u poredjenju sa 5dmk3, bio je skoro u rangu sa 50D!!! unutra u kafani, ne zadimljeno, malo uguseno svetlo ali i dalje vise nego dovoljno svetla sa suncanog zida, 50D tu nema problem da fokusira uber brzo, 5Dmk3 fokusira u nanosekundi, A7II je bio primetno sporiji od 50D, neuporediv sa 5Dmk3 .. mnogo mi se svideo interface (mnogo tockica i slicno), nisam mnogo butao po software-u da ne poremetim coveku nesto posto je on sve vreme plakao kako je nezadovoljan jer je software na aparatu mnogo komplikovan pa nisam ja hteo da doprinesem da mu jos nesto promenim :D, ono pokazao sam mu par sitnica koje nije uspeo sam da provali kako ali sve u svemu ne mogu da pricam o samom software-u, evf-u i slicno ali sam napravio 10tak odlicnih fotki (valjda cu ih dobiti na mail ovih dana pa cu ih podeliti sas vas), tj bar su delovale odlicno na njegovom odlicnom ekranu sve i pri vrlo jakom suncu....no vrlo sam nezadovoljan kako mu radi AF, za slikanje deteta mislim da mi je 50D brzi i precizniji AF od ovog A7II, sa adapterom kontam da bi bilo jos 10000x gore :(


46
Ostala oprema / selfi master 50000
« poslato: April 29, 2016, 02:09:26 posle podne »
bem li ga, ja bi ovo rado posedovao :D

http://gethover.com/


49
Cafe pcfoto / stokeri :D
« poslato: Mart 06, 2016, 01:50:14 pre podne »
no comment :D :D

50
Cafe pcfoto / focal length
« poslato: Januar 25, 2016, 12:49:22 posle podne »
steta sto nisu dodali preko anim gifa i neki slajder ili neki drugi indikator koji pokazuje koji je focal length trenutne fotke i eventualno koliko je fizicki udaljena kamera od kamena na toj fotki no zanimljivo svejedno


56
Ostala oprema / LYTRO - iliti, dragi moji makro fotografi ovo je prava alatka za vas :D
« poslato: Decembar 11, 2015, 10:27:26 posle podne »
joj stigo lytro, joj sto je dobro zezanje .. steta sto je mala rezolucija al ovo je izmisljeno za makro :D izmisljeno za vake papane ko ja koji mase fokus, izmisljeno za dokumentaciju .. ma ludnica ... ja od sad 90% dokumentacije radim sa ovim, samo ono gde mi treba high res palim dslr i gde mi terba mikroskop palim mikroskop, za sve ostalo ... jaoooooooo sto je dobro :D :D :D

ovo je video koji sam exportovao direkt iz lytro aplikacije (dao my 2 keyframe-a i reko da proseta fokus izmedju njih), sve ovo na videu, sva ova data, sve se to nalazi unutar JEDNOG SKLJOCA 1/250sec expozicija, iso 125, f/2 46mm "creative mode" (jos uvek nisam provalio kako se ovo koristi)

https://youtu.be/AAH8WhaQWVI





57
Fotografske tehnike i softver / ogrebotine
« poslato: Decembar 11, 2015, 08:41:11 posle podne »

58
MILC fotoaparati / nikon kupio samsung milc tech?!
« poslato: Decembar 03, 2015, 01:41:59 pre podne »
siguran sam da sta citali ali ... ne kontam... koliko ovi mogu da imaju validan info? da li je ovo samo sta bi bilo kad bi bilo ili ?

http://bokeh.digitalrev.com/article/did-nikon-just-buy-out-samsung-s-mirrorless-tech

If rumours reporting that Nikon has just acquired Samsung’s NX mirrorless technology turn out to be true, it may have a huge impact on the digital camera market.

For Nikon indeed it would reduce their reliance on Sony for sensors and bring inspiration and increased competition in the mirrorless sphere.

The claim comes from mirrorlessrumors, who heard about the deal from trusted sources at Samsung. Reportedly, the reason Samsung is to withdraw from the camera market is that its technology is now owned by Nikon.

While no official press releases have come from either side, it is thought that a planned major press announcement at the CES trade show in January 2016 could be the big reveal.

mirrorlessrumors suspects that Nikon will launch their own professional mirrorless system using Samsung’s NX resources, including sensor and video technology and processor engine.

This move would signal Nikon’s intention to pose a serious threat to Sony, with Samsung sensors as good if not better than Sony sensors and their rumoured intention to develop a full frame mirrorless camera.

While it will be exciting if it happens, for now it’s all just rumours. When that changes, we'll let you know.

Note: nikonrumors has shared 10 reasons why they don't believe Nikon has acquired Samsung’s camera business.

Essentially, they don't believe Samsung has anything to offer Nikon except access to sensors, Samsung's camera fan base isn't big enough and they want to see sources, especially for a takeover with such big players.

59
Priroda, pejzaži / divcibare
« poslato: Novembar 27, 2015, 11:54:14 posle podne »
nije bilo uopste za slikanje, led, magla, belo .. evo jedan pokusaj crno bele mada generalno sa/bez boje fotka izgleda isto :( samo se ovo malo zida vidi malo boje...


60
Studijska i komercijalna fotografija / twenty20 ? neka iskustva
« poslato: Novembar 14, 2015, 05:22:39 posle podne »
twenty20.com ... jedan od saradnika ubacio kao no1 sajt za uzimanje slika za neke nase projekte .. kakva su vam iskustva? i sa jedne i sa druge strane (prodaja, kupovina)? meni se cine isti ko ostali samo skuplji (bez razloga)

Stranice: 1 2 [3] 4 5 6 7